Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

«Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος» της Αγίας Μητέρας «Εταιρίας» και οι Υποψήφιοι για το Δήμο Αριστοτέλη


Όταν οι δυνατοί μάχονται με το λαό,

ο ουδέτερος είναι με το μέρος του δυνατού!


Η περιοχή μας, η ΒΑ Χαλκιδική δηλαδή, έχει την τύχη και την ατυχία πέρα απ’ τη σπάνια φυσική της ομορφιά να διαθέτει και πλούσια αποθέματα μετάλλων. Απ’ την αρχαιότητα όμως μέχρι σήμερα, ποτέ ο ντόπιος πληθυσμός δεν απόλαυσε τα πλούτη που προέρχονταν απ’ αυτά. Πάντα εργάτες σε ξένα αφεντικά. Ποτέ οι κάτοικοι δε διαχειρίστηκαν τον πλούτο της περιοχής τους, κατά το δοκούν και προς ίδιον όφελος. Μ’ ένα ξεροκόμματο ο τεράστιος πλούτος της περιοχής έμπαινε σε ξένες τσέπες αφήνοντας τρύπια βουνά, σκουριά και μαύρες θάλασσες. Τον περασμένο αιώνα μεγαλοβιομήχανοι αυτοχρησμένοι τοπικοί ευεργέτες, αφού καταλήστευσαν τον ορυκτό πλούτο της περιοχής μας, όταν αυτή δεν τους εξασφάλιζε το παντεσπάνι τους, με τη βοήθεια των ανθρώπων τους στην κρατική μηχανή, την παρέδωσαν σε ξένους και τώρα σε ντόπιους χρυσοθήρες


Όλα τα παραπάνω αφορούν το οικονομικό μέρος της υπόθεσης. Αλλά και το κοινωνικό είναι εξίσου σοβαρό. Το «έργο» δημιούργησε, σχεδόν απόλυτα στο Στρατώνι, αρκετά στη Στρατονίκη και τα Στάγειρα και λιγότερο αλλού, μια τοπική κοινωνία «Ιδρυματοποιημένη», με όλα τα κλασσικά συμπτώματα της νόσου. Η πλήρης εξάρτηση απ’ την «Εταιρία» μας φέρνει στο νου Οργουελικά σενάρια ή καλύτερα την κοινωνία που περιγράφεται προφητικά απ’ τον Άλντους Χάξλεϋ, στο «Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος». Διαστρωμάτωση της κοινωνίας ανάλογη με αυτήν της «Εταιρίας», μιας και ο προϊστάμενος στη δουλειά είναι και συγχωριανός σου. Απόλυτος προγραμματισμός του χρόνου σε ατομικό επίπεδο, αλλά και ευρύτερα. Ανθρωποφαγία στην Ιεραρχία και ομοιομορφία στο ντύσιμο, στη σκέψη, ακόμη και στα όνειρα. Μιας και οι ζυμώσεις σε κοινωνικό επίπεδο είναι τόσο ίδιες και βαρετά επαναλαμβανόμενες, που λογικά παράγουν το ίδιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα Η «Αγία Εταιρία» παρέχει τα πάντα κι εμείς την προσκυνούμε προσφέροντάς της τα παιδιά μας, το περιβάλλον μας και ως εκ τούτου τις ζωές μας


Κι έρχεται η εποχή που η παγκοσμιοποιημένη οικονομία, μετατρέπει τις άλλοτε παχιές αγελάδες του ντόπιου υπεδάφους σε ισχνές, ημιθανείς σκιές του εαυτού τους. Οι εξαρτημένοι απ’ τη μητέρα «Εταιρία» βρίσκονται μόνοι στο έλεος μιας αγοράς που δεν αναγνωρίζει τις «Εταιρικές τους γνώσεις και ιδιότητες» και τους ζητά ανταγωνιστικές δεξιότητες, που οι περισσότεροι όμως δε διαθέτουν. Είναι ακριβώς η εποχή που ντόπιοι κομματάρχες σε συνδυασμό με εθνικά και υπερεθνικά αφεντικά, την εποχή της μεγάλης Σημιτικής ρεμούλας, ζητούν απ’ το ντόπιο πληθυσμό τα Χρυσαφικά που έχει καλά κρυμμένα στη γη του. Το κόστος τεράστιο και τα οφέλη πέρα απ’ την ολιγόχρονη απασχόληση κάποιων κατοίκων, ανύπαρκτα.

Η ΒΑ Χαλκιδική δεν έχει ανάγκη τους αδηφάγους χρυσοθήρες και το διατρανώνει με όλους τους τρόπους. Κι εδώ αρχίζει το μεγάλο πανηγύρι, στο οποίο συμμετέχουμε όλοι μας.

Η περιοχή χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα Στο ένα, ανήκουν οι εξαρτημένοι εργασιακά και κοινωνικά απ’ την «Εταιρία», με τους Εργατιστές φιλοσοβιετικούς του ΚΚΕ και οι έχοντες συμφέροντα, καθεστωτικοί κυρίως πολιτικοί τύπου Πάχτα, Λαμπράκη κ.λπ

Όπως επίσης και κάποιοι κουτοπόνηροι πολιτικάντηδες οι οποίοι δηλώνουν διπλωματική ουδετερότητα, γνωρίζοντας ότι: Όταν οι δυνατοί μάχονται με το λαό, ο ουδέτερος είναι με το μέρος του δυνατού!

Στο άλλο, ανήκουν όλοι όσοι εμπεριστατωμένα αποδεικνύουν ότι εξόρυξη + επεξεργασία μεταλλευμάτων με σκοπό την παραγωγή χρυσού θα έχει τραγικές συνέπειες στο περιβάλλον της πατρίδας μας.

Το πανηγύρι συνεχίζεται βεβαίως, με τις πολύ κρίσιμες εκλογές για τον Καλλικράτειο Δήμο Αριστοτέλη.

Το ιστολόγιο http://acanthos.blogspot.com/ παίρνοντας σαφή θέση Κατά των σχεδίων της «Ελληνικός Χρυσός». Θεωρώντας Μείζονος σημασίας το θέμα της εξόρυξης και επεξεργασίας μεταλλευμάτων με σκοπό την παραγωγή χρυσού, και καθοριστική, για τα σχέδια των χρυσοθήρων, τη στάση του Δήμαρχου και του Δημοτικού συμβουλίου που θα προκύψει, απαιτεί απ’ τους υποψήφιους που θα ζητήσουν την ψήφο του λαού της περιοχής μας να τοποθετηθούν ΚΑΘΑΡΑ : Είναι με τους χρυσοθήρες ή με το περιβάλλον και την ήπια ανάπτυξη της ΒΑ Χαλκιδικής;



ΥΓ: Το μπάνερ που βλέπετε στα δεξιά του μπλογκ είναι διαθέσιμο σε όποιον το επιθυμεί. Αρκεί ένα mail στο: acanthos0@gmail.com για τα διαδικαστικά της εγκατάστασης στη σελίδα του.

5 σχόλια:

  1. Η πλήρης απομαστευση υδρολογική ..και βιολογική εξόντωση του αγροτικού πληθυσμού του χωρίου μου Στανος ..και θέσπισε με Νόμο 3320 ο Σημίτης Παχτας και συνεχίζουν ..μέχρι σήμερα ακάθεκτα με χρηματοδοτήσεις Παρακαλώ του ανεύθυνους «άρχοντες « να σταματήσει άμεσα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχέδιο του Αδολφου Χ. με ονομασία” Riese” 1940-45 με θύματα 300.000 έγκλειστους του στρατόπεδο συγκέντρωσες Gross Rossen ..έχουν ζηλέψει και έβαναν σε εφαρμογή ο Σημίτης με τον «Αγ.» Παχτα και ΣΙΑ ,ε τον Ν.3320 ουστ τομάρια ζώα από την γη του Αριστοτέλη και του Αγ. Ορούς….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νίκο στείλε μου σε παρακαλώ ένα διευκρινιστικό mail στο acanthos0@gmail.com
    γιατί δεν καταλαβαίνω ακριβώς σε τι αναφέρεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά δεν ξέρεις τον τρελο του χωριού; Τον πολυγραφότατο κ. Στεφανή; Κάνε μια βόλτα από το αντιγκολντ και θα καταλάβεις.

    Κια για να μη μείνεις με την απορία, ο Χίτλερ αποφάσισε στα τέλη της δεκαετίας του 30 να φτιάξει ένα τεράστιο "μπούνκερ" στην Πολονία. Η στρατιωτική οργάνωση Todt (κάτι σαν την δική μας τη ΜΟΜΑ), που ανέλαβε την κατασκευή του το 1944, χρησιμοποίησε περίπου 20.000 κρατούμενους του κοντινού στρόπεδου συγκέντρωσης Gross-Rosen.

    Τώρα κατά πόσο μπορεί να συγκριθεί αυτό με την τωρινή κατάσταση στη ΒΑ Χαλκιδική, θα πρέπει μάλλον να μας εξηγήσει ο κ. Στεφανής. Ποιος δηλαδή είναι σήμερα στο ρόλο του Χίτλερ; Και τι κοινό έχουν οι εργαζόμενοι του μεταλλείου με τους κρατούμενους του στρατόπεδου συγκέντρωσης; Δεν πιστεύω να υποχρεώνει κανείς τους ανθρώπους της ΒΑ Χαλκιδικής να δουλέψουν στα μεταλλεία. Απ' ό,τι γνωρίζω σκίζονται για μια θέση σ' αυτά. Εκτός βέβαια αν έχω λάθος πληροφόρηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ papageorge8 ..αν μάθεις από μικρός στο γληφιτζουλη ..μετά είναι πολύ δύσκολο ..σε μια ηλικία να το κόψεις ..χρειάζεται αντρισμός …. υπάρχει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή